Livanjski divlji konji

Livanjski divlji konji su prirodni fenomen kakav ne postoji nigdje drugo na svijetu. Nakon 2 milijuna godina divljeg života čovjek ih je pripitomio i 8 tisuća godina koristio kao pomoć u radu, potom pustio na slobodu gdje su napravili svoj veliki povratak u divljinu.

Jahanje konja Livno

Jahanje konja Livno Horse Riding radi izlete s jahanjem za pojedince, parove, obitelji ili veće grupe koji ne moraju imati nikakvog znanja o konjima i jahanju. Konji su dobro obučeni, mirni i pouzdani, osoblje stručno i ljubazno, a prostor čista netaknuta priroda. Imat ćete vrhunski doživljaj i ponijeti prelijepe foto i video uspomene!

Livanjski sir

Livanjski sir je veliki livanjski brend. Zahvaljujući svom vrhunskom okusu osvojio je nebca ljudi širom svijeta. Njegova tajna nije u recepturi po kojoj se pravi, iako i ona ima svoju specifičnu i zanimljivu povijest, već u kvaliteti mlijeka od koga se pravi.

Muzej Gorica Livno

Livno je prvo mjesto u Bosni i Hercegovini koje trebate posjetiti ako vas zanima osebujna povijest i kultura ovih prostora. Ovdje se nalazi najveći i moderno opremljeni muzej i galerija u državi. Mogu se vidjeti arheološka, etnografska, umjetnička, numizmatička i sakralna zbirka, te zbirka staroga oružja i galerija sa stalnim postavom slika Gabrijela Jurkića.

Kanu safari

Doživite bajkovitu livanjsku rijeku Sturbu u meditativnoj tišini vožnje kanuom. Ovo nije adrenalinska vožnja kao kod raftinga, već polagana, za odmaranje duše i tijela i uživanje u prizorima od kojih zastaje dah. Ipak, za one najmlađe bit će to prava pustolovina za pamćenje.

Vožnja quadovima

Svi ljubitelji adrenalinske vožnje ljepote livanjskih krajolika mogu doživjeti i na quadovima. Između ostalog, moguća je i posjeta livanjskim divjim konjima. Na 4 kotača ovih malih vozila proći ćete i tamo gdje terenci ne mogu.

Vožnja biciklima

Za one koji više vole dva kotača i žele izbjeći buku motora, ljepota livanjskih krajolika dostupna je vožnjom električnim biciklima. To je neopisivo iskustvo vožnje po brdskim dijelovima Livna i okolice po stazama uz planine, rijeke, jezera i šume.

Vožnja avionom

Aeroklub Livno nudi mogućnost zaploviti livanjskim nebom i doživjeti cjelovitu sliku Livanjskog polja, rijeka, jezera i planina iz ptičije perspektive. Ako nemate straha od visine i brzine, bit će vam ovo nevjerojatno iskustvo.